Κατηγορία: Ψυχολογία

Στο υποσυνείδητο κι ακόμη παραπέρα


critical error

Πανσέληνος και κάτι στα πρόθυρα της τρέλας, χωρίς τσιγάρο, χωρίς ποτό, χωρίς την θλίψη για οδηγό. Ένας δρόμος φωτίζεται κι ένας γκρεμίζεται κι εγώ δεν ξέρω σε ποιόν να σταθώ. Το προφανές δεν είναι πάντα η επιλογή, οι πόνοι είναι πάντα πόνοι -που λέει κι ο Χατζής- κι οι σκέψεις μου είναι ασταθείς σαν πελαργός στο ένα πόδι.

Υ.Γ. Τσιγγάνα… ρίχνω τα χαρτιά και φέρνω πάλι 6άρες, κάλεσε σε παρακαλώ τις Μοίρες με τις χάρες!


ill eagle

Ξυπνάς ένα πρωϊ, σε μια καινούργια μέρα, με καινούργια διάθεση…κι ο ήλιος να λάμπει! Γιατρέ; Τί διάολο!

– Μην ανυσηχείς (ξέρω… ξέρω… πρώτα “η”, μετά “υ”)… όλα θα διορθωθούν. Αγάπη να υπάρχει!

– Αμ, δεν γίνεται διάλογος μ’ έναν γιατρέ μου…

(4)87 και σήμερα!!! Η θυμωμένη -τρόπον τινά- φωνή του Slim Shady (κατά κόσμον Eminem) ήταν το πρώτο πράγμα που ήρθε στο μυαλό μου σήμερα το πρωϊ, μετά από 9(!!!) συνεχόμενες ώρες ποιοτικού ύπνου. Άρχισε να ξημερώνει στην ώρα του; Δεν το νομίζω, όμως είναι προάγγελος όλων των δεινών που έπονται… κι αυτό είναι βέβαιο. Τίποτα δεν ειναι τόοοοσο κακό, ώστε να μην μπορεί να γίνει χειρότερο.

“Δεν είναι θέμα έμπνευσης, δεν φταίει η αγάπη, φταίει το σαλιγκάρι μου που’χε πολύ αλάτι!”

 

P.S.  Jesus fuck! Apply yourself…


sigmund


Skhizein

Skhizein Full Greek Subs

 


Περιορισμένης ευθύνης

Όπως λέμε… “καλά να πάθεις!”, “¨στα ‘λεγα εγώ” και “αλλά εσύ δεν μ’άκουγες”. Η ομίχλη εμποδίζει την ορατότητα, αλλά αυτό το έχω ξαναπάθει, δεν είναι κανούργιο. Μέσα, όμως, έβλεπα πάντα καθαρά!


Αϊ αμ Jenny φρομ δε μπλό(γ)κ

Ωραία απαλά χρώματα, πολλά θέματα, συμβουλές από celebrities, τί άλλο να ζητήσει κανείς από το νέο και φρέσκο blog της Τζένης. Ποιάς τζένης;;;; Μία είναι η Τζένη και το επίθετο αυτής Μπαλατσινού. Στο blog θα βρείτε και την υπογραφή της, σε περίπτωση που θέλετε να κάνετε τατουάζ με τον γραφικό χαρακτήρα της αγαπημένης σας σταρ.

Από καθαρά προσωπικό ενδιαφέρον, ξεχώρισα ένα από τα πρόσφατα άρθρα της Τζένης με τίτλο:

“Εξαφανίστε την κακή διάθεση”

Αφορά εκείνες τις ημέρες του μήνα, που χωρίς να ξέρουμε ακριβώς τί μας φταίει, μας φταίνε όλα! Μπήκα, λοιπόν, στην διαδικασία να το διαβάσω και να κάνω στον εαυτό μου τις ερωτήσεις που ζητάει:

1. Τί με βασανίζει πραγματικά

Εχω ανατρέξει αγαπητή Τζένη προς τα πίσω για να εντοπίσω τί είναι αυτό που με φορτίζει συναισθηματικά και το βρήκα, αν και το γνώριζα ήδη… εκ των προτέρων. Σημαντικό βήμα αυτό και το έφερα εις πέρας αποτελεσματικότατα και ταχύτατα.

2. Μήπως αποφεύγω κάτι;

Μάγος είσαι; Φυσικά και τ’αποφεύγω, και εννοείται ότι έχω νεύρα και κατηγορώ άσχετα πράγματα και καταστάσεις από αυτά που πραγματικά θα έπρεπε να με απασχολούν, είναι πιο εύκολο έτσι ξέρεις….

3. Μήπως είναι παραπάνω από ένα πράγμα;

Ετσι, δεν γίνεται συνήθως; Πέφτουν όλα μαζί μέσα στο κεφάλι σου και δεν μπορείς να τα διαχειριστείς. Αν ήταν μόνο ένα, θα ήταν πιο απλά τα πράγματα.

Ηρεμία:

Μπααα! Δεν βοηθάνε αυτά Τζένη μου, και βαθιές εισπνοές έχω κάνει, κι όχι μόνο δέκα που λες εσύ, άπειρες εισπνοές και εκπνοές, όμως δεν περνάει τόσο εύκολα. Και ήσυχο μέρος έχω βρει για να ηρεμήσω και διάφορους τρόπους για να αποσπάσω την προσοχή μου, ασχολούμενος με άσχετα πράγματα, κάνοντας αστεία, βάζοντας πλυντήριο πιάτων (ρούχων δεν έχω δοκιμάσει, ίσως να φταίει αυτό που δεν βλέπω βελτίωση), αλλά μάταια! Βρίσκομαι πάλι στην αρχή, στο σημείο δηλαδή απ’ όπου ξεκίνησα.

Στρατηγική:

Μα τί λες τώρα Τζένη μου, εννοείται ότι έχω μιλήσει με φίλους όταν έφτασα σε αδιέξοδα και εννοείται ότι έχω κάνει λίστα με τα πράγματα που θα μπορούσαν να βοηθήσουν, έχω κάνει πολλές προσπάθειες να διώξω τις αρνητικές σκέψεις και να οραματιστώ πώς θα ήθελα να είναι ιδανικά τα πράγματα γύρω μου! Εχω κάνει την “γενική πρόβα” στις επιθυμίες μου που θα μπορούσαν να γίνουν πραγματικότητα -στην οποία αναφέρεσαι- κι αυτό ακριβώς είναι και το μεγαλύτερο πρόβλημά μου, αν καταλαβαίνεις τί εννοώ! Δυστυχώς, δεν με βοήθησε το άρθρο σου Τζένη μου, κάτι που γνώριζα πριν αρχίσω την ανάγνωσή του, όμως χάρηκα που γνωριστήκαμε….

Πηγή: http://www.jenny.gr


Ευτυχώς… δεν κινδυνεύω!

Υπάρχει η πρόταση, να χαρακτηριστεί η ευτυχία ως μια ψυχιατρική διαταραχή και να συμπεριληφθεί στα μελλοντικά διαγνωστικά εγχειρίδια με τον ορισμό: μεγάλη συναισθηματική διαταραχή, ευχάριστου τύπου. Σε μια ανασκόπηση της σχετικής βιβλιογραφίας διαπιστώνεται ότι ευτυχία είναι στατιστικώς ανώμαλη, αποτελείται από ένα διακριτό σύμπλεγμα συμπτωμάτων, συνδέεται με μια σειρά από νοητικές διαταραχές, και κατά πάσα πιθανότητα απηχεί την ανώμαλη λειτουργία του κεντρικού νευρικού συστήματος. Μια πιθανή αντίρρηση στην πρόταση αυτή παραμένει – ότι η ευτυχία δεν είναι μπορεί να αποτιμηθεί αρνητικά. Ωστόσο, αυτή η ένσταση είναι απορριπτέα ως επιστημονικώς αλυσιτελής.

Πηγή: http://jme.bmj.com/content/18/2/94.short

Υ.Γ. Επίσης, να σημειώσω ότι αν και -σχεδόν- έχω πάρει άδεια, η ανάρτηση είναι επιμελώς “κλεμμένη” από το prosxrisi.blogspot.com


Ανεμομαζώματα, διαβολοσκουπόξυλα