Μήνας: Φεβρουάριος 2011

Make it simple

Τελικά, τα απλά μικρά πράγματα είναι αυτά που δίνουν χαρά και χρώμα στην ζωή μας. Από την μια στιγμή στην άλλη μπορούν να σου φτιάξουν την διάθεση, να διεγείρουν το μυαλό σου και να απογειώσουν την φαντασία σου.

Όταν συμβαίνουν, ο χρόνος κυλάει πιο γρήγορα, αρχίζεις να ζεσταίνεσαι, νιώθεις τους χτύπους της καρδιάς σου να ανεβαίνουν και τα αποτελέσματα  τους ενίοτε γίνονται αντιληπτά με γυμνό μάτι, if you know what i mean!

– Είσαι ένα γουρούνι!

– Ναι, είμαι.


ΑΥΠΝΙΕΣ: Φλυαρίες

Άλλη μια νύχτα στα ρηχά του μυαλού μου να ψαρεύω φάλαινες, έχοντας την ψευδαίσθηση ότι θα ξημερώσει γρηγορότερα. Η ζωή είναι πολύ μικρή από μόνη της, κι όταν γεμίζει με  τύψεις και ενοχές γίνεται ακόμη μικρότερη.


ΑΥΠΝΙΕΣ: Φλυαρίες

Άλλη μια νύχτα στα ρηχά του μυαλού μου να ψαρεύω φάλαινες, έχοντας την ψευδαίσθηση ότι θα ξημερώσει γρηγορότερα. Η ζωή είναι πολύ μικρή από μόνη της, κι όταν γεμίζει με  τύψεις και ενοχές γίνεται ακόμη μικρότερη.


ΑΥΠΝΙΕΣ: No more

Τις τελευταίες ημέρες είμαι κάπως… δεν ξέρω. Θεωρώ ότι έχω προδώσει λιγάκι αυτό το blog, γιατί… ξέρεις… οι ώρες που κοιμάμαι… και δεν είναι μόνο αυτό, κι η διάθεσή μου είναι λιγάκι… ξέρεις… όχι όπως ήταν, έχει ήλιο παντού. Κι όχι ότι έχει αλλάξει κάτι, όχι… δεν ξέρω γιατί συμβαίνει αυτό! Ούτε σεισμοί προβλέπονται, να πεις ότι… αν και είμαι  καθ’ όλα προετοιμασμένος, δεν είναι… όχι, δεν είναι ούτε απ’ αυτό! Κάτι συμβαίνει, όμως… Ισως να’ναι κι αυτό το τραγούδι που άκουσα τελευταία, δεν ξέρω… καιρό είχα να ακούσω κάτι παρόμοιο… μου θύμισε κάτι, δεν ξέρω τί ακριβώς, αλλά κάτι έντονο… και παλιό… κάτι που υπήρχε και παλιά… Πολύ μυστήριο τελευταία, όλα πάνε καλά ή σχεδόν όλα τελοσπάντων… ακόμα κι αυτές οι τελείες… πολλές τελείες για ένα άρθρο, δεν είναι σωστός τρόπος χρήσης των σημείων στίξης αυτός… ή είναι;

Ορίστε! Ούτε αυτό ήταν ερώτηση της προκοπής! Κάτι συμβαίνει, δεν εξηγείται αλλιώς κι αν μ’ ένοιαζε ίσως και να ΄ξερα τί, όμως… Να το πάλι! Πάντα με νοιάζει και πάντα θέλω να ξέρω… η πληροφορία είναι η μεγαλύτερη δύναμη σε μια διαπραγμάτευση… Ισως, δεν ξέρω… ίσως δεν θέλω να διαπραγματεύομαι πια! Μπορεί να’ναι κι έτσι… Πάντως, δεν ξέρω… ίσως δεν θέλω να ξέρω! Ισως να’ναι κι έτσι…

Λες να άρχισε να ξημερώνει στην ώρα του πια; Δεν θέλω να το πιστέψω, αλλά… δεν αποκλείεται να ‘ναι κι έτσι. Κρίμα… “Για δες καιρό που διάλεξε, το κρίμα να ‘ρθει πάλι, τώρα που…” καλά, η βλακεία δεν έχει όρια. Εγώ όμως; Και απαντώ: ούτε εγώ έχω. Κι αν έχω τα έχω ξεπεράσει προπολοού. Δεν θυμόμουν αν γράφεται με ένα ή δύο “λ” και το έγραψα με δύο “ο”, αν και το “ο” άνηκε στο “ου” κανονικά, αλλά τί σημασία έχει τί ανήκει πού; Καταλαβαίνεις πού το πάω… Η θεωρία του χάους σε εφαρμογή: μια βλακεία εδώ μπορεί να προκαλέσει άλλη μεγαλύτερη βλακεία στην άλλη άκρη του κόσμου! Γύρω γύρω Κυριακή, εδώ που γαμ… εγώ Σάββατο, γαμ… το $#@#$#$@, γαμ….

Υ.Γ. Συγνώμη για τα σύμβολα, αλλά το blog είναι χαρακτηρισμένο ως πρέπον, ενώ εγώ πάλι όχι!


Ερωτοσκόπιο για τον Παρθένο

Το πρόβλημα με σας είναι ότι συχνά κάνετε τόση αυτοκριτική που μερικές φορές αισθάνεστε ότι δεν θάστε ποτέ ικανός να σαγηνεύσετε τον εραστή τον ονείρων που έχετε διαλέξει, και εδώ είναι που πέφτετε έξω. Στο θέμα του έρωτα μπορείτε να είστε τόσο αποπλανητικός όσο οποιοσδήποτε άλλος, αρκεί να σταματήσετε να ανησυχείτε για τη γνώμη των ανθρώπων αν τύχει και χαλαρώσετε λίγο περισσότερο.

Η Παρθένος είναι το «Ζώδιο της υπηρεσίας» και είναι καιρός να υπηρετήσετε τον εαυτό σας λίγο καλύτερα. Είναι σχεδόν σαν να ήρθατε στον κόσμο ανησυχώντας για το τι θα συμβεί αργότερα. ‘Eχετε μια θαυμάσια έξυπνη αίσθηση χιούμορ όταν αποφασίζετε να το δείξετε, αλλά μερικές φορές εκφράζεται λίγο ψυχρά και ήρεμα. Ακόμα κι έτσι, κάτω από την ψυχρή συμπεριφορά μπορεί να υπάρχει μια φλογερή καρδιά, και χρειάζεται το κατάλληλο άτομο για να ανάψει τη φωτιά.

Είστε βέβαια απίστευτα εκλεκτικός και δεν θα υπήρχε τίποτα το μεμπτό σ’ αυτό, αν δεν υπερβάλλατε. Προσπαθήστε να μην κρίνετε κάποιον βιαστικά, γιατί ακόμα κι αν έχετε μεγάλη δύναμη κριτικής, είναι πιθανόν να κάνετε λάθη μερικές φορές.

Αν επαναστατήσετε και δεν αλλάξετε κάποιες όψεις της προσωπικότητάς σας ίσως δείτε ότι χάνετε πολλά, ειδικά αν φοβίσετε τον άνδρα ή την γυναίκα που απεγνωσμένα προσπαθείτε να έλξετε. Δεν χρειάζεται να είστε ψυχρός σαν πάγος επειδή φοβάστε να αφήσετε κάποιον να καταλάβει πως αισθάνεστε μήπως και σας παρεξηγήσει. Εάν το άλλο άτομο σας συναντά για πρώτη φορά, πως περιμένετε να αντιληφθεί ότι βρίσκεστε σε μια από τις ενδοσκοπικές σας διαθέσεις;

Πιθανώς να είστε το πιο πειθαρχημένο απ’ όλα τα Ζώδια, αλλά δεν περιμένετε βέβαια να είστε τελείως πειθαρχημένος όταν ασκείτε την πλανευτική τέχνη του έρωτα. Οι παλιοί κανόνες πρέπει να ξεχαστούν για λίγο αν ελπίζετε να πάρετε αυτό που θέλετε.

‘Eτσι από τώρα και στο εξής αποφασίστε να ξεχάσετε την κριτική. Κοιτάξτε τη ζωή με έναν πιο αισιόδοξο αέρα και μην τρομάζετε τόσο όταν την επόμενη φορά κάποιος προσπαθήσει να σας ρίξει, ιδιαίτερα αν αρέσει και σε σας.

Πηγή: http://horoscopes.pathfinder.gr

Υ.Γ. Αν γνώριζα ότι έχω και ερωτοσκόπιο, τα πάντα θα ήταν διαφορετικά στην ζωή μου. Τώρα είναι πλέον αργά… Μα τί διάολο μας μαθαίνουν στα σχολεία;

Υ.Γ.2 Αποπλανητικός όσο οποιοσδήποτε άλλος; Τί λές!

Υ.Γ.3 Ας υποθέσουμε ότι βρίσκεται το κατάλληλο άτομο που ανάβει την φωτιά. Πώς το πείθουμε να την κρατήσει αναμμένη;

Υ.Γ.4 Δεν κάνω λάθη!!!!

Υ.Γ.5 Δεν είναι απαραίτητο να αντιληφθεί κανείς τις ενδοσκοπικές μου διαθέσεις. Μπορεί να περιμένει 1-2 χρόνια και θα τις μάθει!

Υ.Γ.6 Παλιοί κανόνες… Νέοι κανόνες… Γιατί όχι χωρίς κανόνες;

Υ.Γ.7 Μόλις έκανα προσωπικό ρεκόρ υστερόγραφων!


ΑΥΝΠΙΕΣ: Σκληρές κουβέντες

Αναμφίβολα η αλήθεια είναι σκληρή, και πονάει. Συνήθως δεν είμαστε έτοιμοι να την ακούσουμε, πόσο μάλλον να την δεχτούμε. Φαίνεται πως πρέπει να φάμε πολλές φορές τα μούτρα μας για να μάθουμε, όμως -όπως και να’χει- όταν αγαπάς κάτι πραγματικά, πρέπει να αποδέχεσαι και τις δύο πλευρές του. Και την καλή, και την κακή.

Υ.Γ. Τσιγγάνα ρίξε τα χαρτιά και κλείσε μου τα μάτια.


Μεγάλα ερωτήματα

Τελικά, τί είναι ο κάβουρας και τί είναι το ζουμί του;

Υ.Γ. Μια πρόχειρη φωτογραφική μηχανή είναι πάντα χρήσιμη!


ΑΥΠΝΙΕΣ: Κωλόκαιρος…

…μέσα κι έξω. Δεν υπάρχει γιατρειά εις τους αιώνες των αιώνων. Η ιστορία επαναλαμβάνεται, τρώμε το ίδιο παραμύθι κάθε φορά και δεν διορθωνόμαστε με τίποτα! Τελικά όλα τα γουρούνια έχουν την ίδια μούρη, και δεν είναι τυχαίο!


ΑΥΠΝΙΕΣ: Κωλόκαιρος…

…μέσα κι έξω. Δεν υπάρχει γιατρειά εις τους αιώνες των αιώνων. Η ιστορία επαναλαμβάνεται, τρώμε το ίδιο παραμύθι κάθε φορά και δεν διορθωνόμαστε με τίποτα! Τελικά όλα τα γουρούνια έχουν την ίδια μούρη, και δεν είναι τυχαίο!


ΑΥΠΝΙΕΣ: Οικειότητες

Πώς να διαχειριστείς αυτό που δεν μπορείς να ελέγξεις και πώς να ελέγξεις αυτό που δεν μπορείς να διαχειριστείς; Ποιό είναι το μέτρο και ποιά τα όρια; Πόσο μπροστά και πόσο πίσω να κάνεις όταν διαπραγματεύεσαι την ευτυχία σου; Η μόνη αλήθεια στην οποία μπορείς να υπολογίζεις και να βασίζεσαι είναι ο χρόνος που κυλάει. Μια σούμα από στιγμές που τις ζεις και στιγμές που χάνονται…

Υ.Γ. “….Μα όταν κάνω την σούμα, για να δω τί έχει μείνει, η καρδιά μου ματώνει κι ο καημός μου με πνίγει.”, djG (2006)


Ανεμομαζώματα, διαβολοσκουπόξυλα