Μήνας: Ιούνιος 2011

ΑΥΝΠΙΕΣ: Μπράβο μου…

…τα έχω φτιάσει μια χαρά! Τίποτα δεν είναι τόσο κακό, ώστε να μη μπορεί να γίνει χειρότερο και η ελπίδα για μια εξαίρεση έχει χαθεί, την πιο κρύα νύχτα του καλοκαιριού, την σημερινή. Ευτυχώς που δεν έχει μείνει τίποτα για να χαθεί, δεν λες! Τώρα που έχουν φύγει όλοι, ούτε διάγνωση μπορώ να κάνω, ούτε το μέλλον να προβλέψω – η ησυχία έγινε αφόρητη, κι ότι αποζητούσα με πνίγει.

Ο κύβος ερρίφθη στο ίδιο ακριβώς σημείο με την κεραμίδα και τώρα μαλώνουν μεταξύ τους για τον τίτλο. Δεν υπάρχει χαμένος όμως, ούτε και νικητής. Ούτε τώρα, ούτε ποτέ.

Το blog θα πάρει βαθιές ανάσες γιατί έτσι πρέπει, γιατί έτσι είναι το σωστό. Τϊποτα άλλο δεν θα γραφτεί, μέχρι το τέλος του κόσμου ή μέχρις ότου οι αναπνοές γίνουν ευκολότερες…

 

“Το βλέμμα μου λυγίζει και φοβάμαι, πως δεν θα δω το σούρουπο ξανά,
με μια γλυκιά γεύση στο στόμα, θυμάμαι… που δεν την χάρηκα ποτέ πραγματικά.”, djG

 

Waiting for the summer rain…


ΑΥΠΝΙΕΣ: Φαιά ουσία vs. Τεστοστερόνη

Στο 67,8% του αντρικού πληθυσμού, οι δύο αυτές “ουσίες” συνήθως βρίσκονται σε σύγκρουση και σύγχυση μεταξύ τους, έχοντας ως αποτέλεσμα την εκδήλωση νεύρων, την απουσία λογικής και συγκροτημένης σκέψης και λόγου, είτε προφορικού είτε γραπτού και έτσι τα ζωώδη ένστικτα υπερισχύουν των υπολοίπων. Εγώ ανήκω στο υπόλοιπο 32,2% των αντρών, στους οποίους συμβαίνει ακριβώς το ίδιο πράγμα, όμως -τουλάχιστον- είμαστε λιγότεροι!

 


ΑΥΠΝΙΕΣ: la momento infinita 2

Δεν θυμάμαι…. προσπαθώ να φέρω στο μυαλό μου την τελευταία φορά, την ημέρα, την ώρα, τον τρόπο… δεν θυμάμαι όμως! Μάλλον θα είναι η στιγμή άσχημη, δεν μπορεί… θα είμαι κουρασμένος! Εχθές όμως; Γιατί δεν μπορούσα να θυμηθώ; Προχθές; Δεν μπορεί… Είμαστε ότι θυμόμαστε, λένε κάποιοι, το οποίο μας ορίζει σε μεγάλο βαθμό και επηρρεάζει το μέλλον μας. Ναι, αλλά εγώ δεν θυμάμαι!!! Αυτό, βέβαια, δεν είναι καινούργιο, μου έχει συμβεί 1-2 φορές στο παρελθόν. Αυτό που μ’απογοητεύει και με θλίβει είναι ότι δεν με πολυ-νοιάζει αν θα θυμηθώ ή όχι… Τα άρθρα σε τούτο το blog αραιώνουν σιγά σιγά, και καλά κάνουν τέτοια που είναι, κάθε βδομάδα και λιγότερα, κάθε λιμάνι και καημός, κάθε καημός και δάκρυ κλπ κλπ μέχρι να σταματήσουν σχεδόν οριστικά μετά το τέλος του κόσμου. Είδες… άρχισα να προγραμματίζω ξανά! Μπράβο μου, τα έχω φτιάσει μια χαρά!

– ………..

– Μαθαίνεις… καλό αυτό!

 

 


ΑΥΠΝΙΕΣ: la momento infinita

Η έκλειψη της σελήνης κι ο ανάδρομος Ερμής, το ουράνιο τόξο και η ξεφτίλα στον Θανάση, το “ποτέ ξανά” για δεύτερη φορά από το άδειο μου κεφάλι και ο δίωρος διαλογισμός μετά το τσάι αγιουβέρδα με μέλι, έγιναν μια μικρή σκιά στα τάρταρα της μνήμης, μπροστά στην ύστατη διαπίστωση. Ο απολογισμός ήταν αφόρητος μα σαφής, κι αν ο υμένας της σιωπής χρειάστηκε 543 ημέρες για να σπάσει, δεν μπορώ να φανταστώ πόσος χρόνος θα χρειαστεί εώς ότου επέλθει η επούλωσις, γαμ… την καθαρεύουσά μου γαμ… (με την καλή την έννοια). Ευτυχώς, δεν θα χρειαστεί να το διαπιστώσω, αφού η συμφωνία με καλύπτει για τα χειρότερα, και έχει δικλείδες κάθε λογής, ώστε να κρατούνται οι ισορροπίες ανάμεσα στους δύο κόσμους. Μπράβο μου! Τα έχω φτιάσει μια χάρα!

– Με την καλή την έννοια;

– ΟΧΙ !!!

– Καλά… φεύγω… συγνώμη!

Ενα τραγούδι από το υπερπέραν, και τις εποχές που τα γυαλιά μου ήταν στρόγγυλα, τα μαλλιά μου όρθια, τα μπλουζάκια μου από το παραπέντε και και οι σκέψεις μου καθαρές.


ΑΥΠΝΙΕΣ: What the f…!

Ολη την ημέρα σήμερα, έχω την εντύπωση ότι είναι Παρασκευή! Αυτό σημαίνει ότι ότι είμαι 3 ημέρες πίσω ή 4 ημέρες μπροστά; Να πάρει! Εχει πανσέληνο αύριο και ολική έκλειψη (στις 22:20, ορατή από την Ελλάδα) και σύμφωνα με τους πλανήτες, είμαι κουρασμένος και γεμάτος προβλήματα. Επίσης, ίσως εμφανιστούν στο προσκήνιο κι άλλα  προβλήματα που εκκρεμούν από τον Ιανουάριο! Από τον Ιανουάριο;; Δηλαδή, δεν φτάνουν τα καινούργια, θα προσθέσουμε και τα παλιά;;; Από τον Ιανουάριο;;;;;;; Δηλαδή…. εννοούν από τον Ιανουάριο μέχρι και σήμερα ή μόνο του Ιανουαρίου; Κι όλα σε μια μέρα; Αναδρομικά; Όμορφα τ’ άστρα και οι ουρανοί, δεν λέω, όμως από οργάνωση…..

Κανονικά θα έπρεπε να παρακάμψω την αυριανή ημέρα, αφού δεν προμηνύει τίποτα καλό, όμως αυτό θα σήμαινε ότι είμαι προληπτικός και δεν είμαι. Ισως πάλι θα ‘πρεπε να κάτσω σπίτι να ξεκουραστώ, όμως ούτε κουρασμένος νιώθω. Τελικά, καλύτερα να αντιμετωπίσω αυτό που είναι να συμβεί, κι αυτό δεν σημαίνει πως δεν φοβάμαι. Φοβάμαι!


ΑΥΠΝΙΕΣ: Αλήθεια ή θάρρος;

“Divided”, djG

“…κι είναι όλα αυτά που χάθηκαν, είναι όλα αυτά που θα ‘ρθουν χωρίς εσένα.

Και τ’ όνειρο τελείωσε, μάτωσε το φεγγάρι, φοβίζει η νύχτα!”


Αν αγαπάς κάποιον…

…άστον να φύγει. Αν γυρίσει ήταν πάντα δικός σου!

– Κι αν δεν γυρίσει;;;

– Χέσε μας τώρα! Γιατί είσαι τόσο απαισιόδοξος; Θα γυρίσει….

 

 


ΑΥΠΝΙΕΣ: Ώρες, ώρες…

…που έχω την εντύπωση ότι εθελοτυφλώ. Ότι βλέπω τα πράγματα πολύ υποκειμενικά, κι ότι αρνούμαι να αποδεχτώ τα γεγονότα και την αλήθεια. Αλλες φορές, μου δημιουργείται η αίσθηση ότι μπορεί αν κάνω λάθος για ορισμένους ανθρώπους ή καταστάσεις και προβληματίζομαι. Μετά από λίγο, βέβαια, συνέρχομαι και διαπιστώνω ότι όλα αυτά είναι απλώς ιδέα μου, κι ότι τα πράγματα έχουν ακριβώς έτσι όπως τα βλέπω εγώ!


Παγκόσμια ημέρα κατά της δίαιτας

Την γιορτάζω πανηγυρικά συνεχίζοντας για 3η εβδομάδα την δίαιτά μου, εγκαινιάζοντας παράλληλα την παγκόσμια ημέρα κατά των παγκόσμιων ημερών! Δεν κατάλαβα;;!! Μήπως και στις 21 Μαρτίου, που ήταν η παγκόσμια ημέρα του ύπνου, θα έπρεπε να “κλείσω” το blog και να κοιμηθώ;;;; Φυσικά και όχι! Αν υπήρχε δηλαδή ημέρα κατά του σεξ, θα έπρεπε να σταματήσω την αγαπημένη μου καθημερινή συνήθεια; Όχι βέβαια!  Καλά, καλά, καλά… Αλλωστε, δεν υπάρχει παγκόσμια ημέρα κατά της υπερβολής… υπάρχει;;

– Όχι.

– Εντάξει τότε, δεν έχω πρόβλημα!

– Ετσι νομίζεις….

– Καταλαβαίνω τί υποννοείς, δεν καταλαβαίνω τί υπαιννίσεσαι όμως!

– Θα σου εξηγήσω στις 8 Αυγούστου που είναι η παγκόσμια ημέρα οργασμού, αλλά πού να ξέρεις εσύ απ’αυτά…..

– Εχε το νου σου, γιατί 22 ημέρες αργότερα είναι η παγκόσμια ημέρα εξαφανισμένων!

– Μπα! Απειλή ήταν αυτό; Θα μπορούσα να αντεπιτεθώ, αλλά σέβομαι την 15η Ιουνίου που είναι η παγκόσμια ημέρα κατά της κακοποίησης των ηλικιωμένων!

– Ποιόν είπες ηλικιωμένο βρε…. βρε….. που αν δεν ήμουν εγώ, δεν θα γιόρταζες στις 16 Απριλίου την παγκόσμια ημέρα…. φωνής!

– Ωπα! Η πρώτη σου εξυπνάδα! Τα συγχαρητήριά μου! Τώρα θα μπορείς επιτέλους να γιορτάζεις την παγκόσμια ημέρα σκέψης στις 22 Φεβρουαρίου.

– Δεν θα το συνεχίσω, γιατί είμαι ανώτερος. Θα σε παραπέμψω απλώς στις 14 Μαρτίου που είναι η παγκόσμια ημέρα μπριζόλας και πεολειχίας.

– ;;;;;;

– Ναι, κι εμένα περίεργο μου ακούγεται…. Ημέρα μπριζόλας και πεοχειλίας;;;; Δηλαδή, κάτι σαν παγκόσμια ημέρα του κρέατος σε όλες του τις μορφές: ψημένο και ωμό!

– Αίσχος, ντροπή και σιχασιά! Μα τί μυαλό είναι αυτό που κουβαλάς επιτέλους;

– Χμμμ!…. σέξυ;;;;

…………

Υ.Γ.  Τέλοσπάντων, λόγω της ημέρας, το βράδυ θα φάω ένα μικρό πιάτο με γιαούρτι και γλυκό κυδώνι με κανέλα!!! Ετσι, για το καλό….


“ΑΓΑΠΑ ΜΕ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ”, Βασίλης Καρράς

Ενα από τα καλύτερα τραγούδια του Βασίλη Καρρά σε στίχους του Νίκου Βαξεβανέλη και μουσική του Βασίλη Κελαϊδή. Αγάπα με τις ώρες που μπορείς, δηλαδή αν δεν μπορείς όλες τις ώρες, δεν πειράζει, τις υπόλοιπες όμως; Προσπαθεί, δηλαδή, ο καλλιτέχνης να δώσει λύση στο πρόβλημα που ο χρόνος δημιουργεί στο ζευγάρι. Βρίσκει την χρυσή τομή και προτείνει μια διέξοδο. Όμορφο και παράλληλα χρήσιμο τραγούδι…


Ανεμομαζώματα, διαβολοσκουπόξυλα