Μήνας: Μάιος 2012

Jim vs. Eyl

Last post, λοιπόν, (ποτέ μην λες ποτέ!) ή αλλιώς: “Όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν(ε)!”. Σαν τα παγωτά που λιώνουν(ε) και τις φήμες που αμαυρώνουν(ε), σαν τους φίλους που τα χώνουν(ε), τα μυαλά που δεν μεστώνουν(ε). Καταστάσεις που αγχώνουν(ε), εραστές που δεν τελειώνουν(ε) και καρδιές που θα ματώνουν(ε). Πολλά τα έψιλον, πολλές οι ρίμες, πολλά όλα! Σύγκρουση τιτάνων και αιώνιων εχθρών, το καλό με το κακό, το σωστό με το λάθος, το yin με το yang (στα ξενικά -για τους σταυρολεξομανείς) και ο κύβος ερρίφθη μέσα σε 42 βαθμούς υπό σκιάν και πνίγηκε στα δάκρυα των παθών του, που έχουν επισκιάσει τα πάντα, υπό τους ήχους της βροχής, που θα θυμίζει… πάντα, και δεν εννοώ τα αρκουδάκια. Τα κενά ήσαν αναπόφευκτα, τα συμπεράσματα αναμενόμενα και οι αποφάσεις παρθήκαν(ε) χωρίς να υπάρχει λόγος αλλά και νόημα για δικαιολογίες. Αλλωστε, όπως έχει πει κι ο Robin Williams, “σωστό είναι αυτό που μένει, αφού έχεις κάνει όλα τα άλλα λάθος!”.

Υ.Γ. Συγνώμη διάολε, όμως δεν έχει μείνει τίποτε άλλο πλια (πλέον+πια σε μία λέξη, για τους αναποφάσιστους). Ο καθένας τραβάει τον δρόμο του και… εις το επανειδήν!


Σαν τα χιόνια!

Είναι περίεργες ορισμένες ημέρες, που ενώ έχει ζέστη δεν ζεσταίνεσαι, που σκέφτεσαι το παρελθόν σαν να μην έχει έρθει ακόμη, που ενώ δεν έχεις τίποτα να πεις, δεν σταματάς να μιλάς, που ενώ υπάρχουν τα πάντα γύρω σου, πάντα κάτι λείπει και που η επερχόμενη πανσέληνος σ’αφήνει εντελώς αδιάφορο, ενώ δεν θα ‘πρεπε, κι όταν λέω πανσέληνο, εννοώ -φυσικά- κάτι άλλο. Και είναι αυτό το κάτι, που όταν είναι άλλο… χμμμ, όχι, όχι… είναι όλα αυτά τα δε(ν) και τα μη(ν), που ενώ έχουν κάτι κοινό, είναι τελείως διαφορετ…. όχι! ούτε αυτό είναι!… περισσότερο μάλλον είναι το μυαλό, με τις περίεργες συνήθειές του να δημιουργεί την ψευδαίσθηση πως….  μπα! δεν υπάρχει περίπτωση να το διατυπώσω… Γι’αυτό υπάρχουν τα τραγούδια τελικά!


Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον

Εδώ μιλάμε για φεγγάρι όμως, και είναι το μεγαλύτερο της χρονιάς, στο ζώδιο του Σκορπιού και με την Αφροδίτη ανάδρομη! Super πανσέληνος, λοιπόν, στις 06/05, παράλληλα με “βροχή αστεριών” κι όσο οι αποστάσεις μικραίνουν, τόσο πιο super γίνεται…Ανεμομαζώματα, διαβολοσκουπόξυλα