Τση μαυρομάτας το στενό…


Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/digit767/gortsilas.net/blog/wp-content/plugins/wp-font-awesome-share-icons/wp-font-awesome-share.php on line 352

[…………………………………..]  Όπως και το αλάτι με την ντομάτα, έτσι και για όσους τα ‘καναν σαλάτα. Σαλάτα είπα; Μαντάρα εννοούσα, με την καλή την έννοια και για όσο υπάρχουν αντοχές. Με λίγα λόγια, θα κάνει ‘καιρό’ αυτήν την εβδομάδα, καθώς και τις υπόλοιπες που έπονται, οπότε ας προσέχουν οι θαλασσινοί κι ας έχουν το νού τους οι στεριανοί, γιατί η πανσέληνος καραδοκεί κι ίσως ν’αρχίσει να ξημερώνει στην ώρα του επιτέλους. [………………………………..]  Άλλωστε ήταν γνωστό εκ των προτέρων κι όπως λέει κι ο γιατρός: “Αυτή η κατάσταση πρέπει να σταματήσει, δεν πάει άλλο!”.

Από την άλλη μεριά, τα τείχη σηκώνονται ψηλότερα από ποτέ(ς) κι ας μην υπάρχει πλέον τίποτα που να φοβίζει από την αντίπερα όχθη. Οι υποσχέσεις έχουν αθετηθεί ήδη κι οι επαφές (ε)γίναν ανέπαφες, σαν τις συναλλαγές, κι ας έχουν μείνει τόσες ερωτήσεις αναπάντητες, όσες κι απαντήσεις ανερώτητες. Ο χρόνος πιέζει συνεχώς κι αν υπήρχε θα πίεζε ακόμη περισσότερο. [……………………………..] Η επανάληψη είναι η μητέρα της μάθησης κι όσοι δεν μαθαίνουν είναι καταδικασμένοι να επαναλαμβάνουν, μεταξύ των άλλων και τα λάθη τους. Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν αγάπησαν
Αλίμονο, αλίμονο, αλίμονο
Αλίμονο σ’ αυτούς που δε δακρύσανε, ζωή
Την ομορφιά σου δε γνωρίσανε ζωή
Την ομορφιά σου δε γνωρίσανε

 

Υ.Γ.1 Δεν θα μπορούσε να λείπει το υστερόγραφο, όπως δεν λείπει κι ο Μάρτης από την Σαρακοστή. Ο Μάρτης… έρωτας σαν μήνας Μάρτης, χιλιοτραγουδισμένο, χιλιολατρεμένο, μα μέχρι εδώ. Κι όταν λέω εδώ, εννοώ εις τους αιώνας των αιώνων…. εδώ!

Υ.Γ.2 Για κάποιον λόγο μια φωνούλα μου λέει πως πρέπει να σταματήσω, μα μια άλλη έρχεται και την κάνει πέντε παρα δυο, τρία δηλαδή.

Υ.Γ.3 [fastforward] Έχει πάει 8 του Οκτώβρη και χαμπάρι δεν το πήρα. Ο χρόνος περνάει σαν νερό και παρασέρνει τα πάντα στο διάβα του. Τα πάντα όμως…

Υ.Γ.4 Η επικοινωνία είναι γένους θηλυκού, γι’αυτό κανείς δεν μπορεί να συνεννοηθεί και να βγάλει μια(ν) άκρη.

Υ.Γ.5 Τους υστερογράφους πολλοί εμίσησαν… τα υστερόγραφα ουδείς!

Υ.Γ.6 Χωρίς να το πολυσκεφτώ, που λέει και το τραγούδι, τρεις (3) ολόκληρες παράγραφοι κι ένα (1) ολόκληρο υστερόγραφο “κόπηκαν” στην λογοκρισία! Πρώτη και τελευταία φορά….

Υ.Γ.7 [………………………….]

Leave a Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

1974-2023: Σαράντα εννιά χρόνια αυπνίες
Ανεμομαζώματα, διαβολοσκουπόξυλα