Μήνας: Μάρτιος 2009

Κορόιδα

Με αυτήν την λέξη αναφέρθηκε σε όσους (λίγους) πληρώναν μέχρι τώρα τον φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας. Το κακό δεν είναι το γεγονός ότι έχει δίκιο για όσους τηρούν το γράμμα του νόμου, αλλά το ότι το ίδιο το κράτος είτε στον ρόλο του παραβάτη-παρανόμου είτε στον ρόλο του νταβατζή (βλ. έλεγχοι εφορίας) είτε στον ρόλο του δυνάστη-αυτοκράτορα φτύνει καθημερινά όλους εμάς που σκύβουμε για να μπορέσουν να μας καβαλήσουν ακόμη καλύτερα τα ΜΗ-κορόιδα.


Α.Μ.

Στην χώρα όπου γεννήθηκε και έζησε τα πρώτα του παιδικά χρόνια, εικάζεται ότι έχει επιστρέψει ο παγκοσμίου φήμης δημιουργός φωτορομάντζων Αχιλλέας Μπουσμπούρογλου. Εχοντας ζήσει σε πάνω από 60 χώρες ανά τον κόσμο, κουρασμένος από την μεγάλη δημοσιότητα, φαίνεται πως ο γνωστός δημιουργός θέλει να “αράξει” για λίγο καιρό μακρυά από τα αδιάκριτα βλέμματα των παπαράτσι. Στις φωτογραφίες βλέπουμε μερικές μόνο από τις μεταμφιέσεις που έχει σκαρφιστεί ο καλλιτέχνης για να μπορέσει να κυκλοφορήσει ανάμεσα στον κόσμο σαν απλός καθημερινός άνθρωπος.


Απαπα, παπά !

Περιμένοντας να δω μια από την αγαπημένες μου καθημερινές εκπομπές, αφού έτυχε να είμαι σπίτι εκείνη την ώρα, παρακολούθησα για λίγο μια εκπομπή που “αξίζει να την δεις” κατά τον τίτλο της, με θέμα ένα ηγούμενο, λέει, ο οποίος ασελγούσε επί πολλά έτη πάνω σε ανήλικους που ήθελαν να γίνουν κι αυτοί μοναχοί. Ο τίτλος στο κάτω μέρος της οθόνης έλεγε: “Στην φυλακή ο ηγούμενος που ασελγούσε πάνω σε ανήλικους. Σοκαρισμένη η κοινή γνώμη.”

Σοκαρισμένη κοινή γνώμη… σοκαρίστηκα κι εγώ μαζί της. Μα καλά, τί ήταν αυτό που διάβασα μόλις τώρα, σκέφτηκα, εμφανώς σοκαρισμένος. Επεσα από τα σύννεφα!! Μα καλά, γίνονται αυτά τα πράγματα;;;
Εμαι 25 ετών και 9 ετών (34 ετών στο σύνολο) και πρώτη φορά ακούω κάτι τέτοιο. Ποτέ άλλοτε δεν άκουσα από γνωστούς ή φίλους ή από δημοσιογράφους ή και γω δεν ξέρω από πού αλλού τέτοια πράγματα. Ηταν τελείως ανύκουστα για μένα! Ηγούμενος ασελγούσε πάνω σε παιδιά;;; Ημαρτον θεέ, τους!

Δεν μπορώ να πώ ότι είμαι αδύνατος, αλλά ακόμη κι ο πιο αδύνατος άνθρωπος, είναι αδύνατον να καταφέρει να κρυφτεί πίσω από ένα δάχτυλο. Είναι σαν να λέει κανείς, ότι οι πολιτικοί δεν λένε ψέματα (ή άντε την μισή αλήθεια) ή ότι οι εφοριακοί δεν τα παίρνουν ή ότι δεν υπάρχουν βρώμικοι μπάτσοι ή ότι στα δημόσια έργα δεν κλέβει κανείς ούτε ευρώ και η λίστα δεν τελειώνει ποτέ. Ο κόσμος το ‘χει τούμπανο κι αυτοί κρυφό παπάρι.

Θα μπορούσα να γράφω για μέρες για το απεχθές -με την καλή έννοια- κύκλωμα της θρησκείας γενικότερα, αλλά δεν θα το κάνω, αφενός γιατί έχω καλύτερα πράγματα να ασχοληθώ, αφετέρου γιατί στην πραγματικότητα ζηλεύω που δεν μπορώ κι εγώ να ανοίξω ένα μοναστήρι ή μια εκκλησία σε κεντρικό σημείο και να χεστώ στο τάληρο…..με την καλή έννοια!


Βάλτε τις κουκούλες

Αν οι αλήτες που μας ληστεύουν και μας τρομοκρατούν κάθε τόσο καταστρέφοντας τις δουλειές, τα σπίτια και τις ζωές μας, φορούσαν κουκούλες, τότε σίγουρα δεν θα τους ξαναψηφίζαμε…

Υ.Γ.
Ολοι οι λύκοι έχουν την ίδια μούρη


SAD BUT TRUE

…………….
Im your dream, make you real
Im your eyes when you must steal
Im your pain when you cant feel
Sad but true

Im your dream, mind astray
Im your eyes while youre away
Im your pain while you repay
You know its sad but true
…………….


Μπρος γκρεμός και πίσω τζάκι.

Ψυχοθεραπεία μέρος δεύτερο. Σαββατόβραδο σε σαλέ πάνω σε βουνό, σε υψόμετρο αρκετό για να πέσει η θερμοκρασία στους 4 βαθμούς, μπροστά στο τζάκι, άτομα 6. Συζήτηση επί ώρες, εσώψυχα και εξώψυχα. Το μόνο που έλειπε ήταν η μαγευτική μουσική του Σεβίλογλου. Τον πήρα στο τηλέφωνο, αλλά δεν κατάφερα να τον βρω. Ισως να έφταιγε το γεγονός ότι δεν γνωρίζω το τηλέφωνό του και έπαιρνα αριθμούς στην τύχη. Οπως και να έχει, συμπεράσματα από την βραδυά δεν βγήκαν πολλά, αλλά είχε κάποια αποτελέσματα, που είναι και το ζητούμενο. Δώσαμε ραντεβού για την ίδια μέρα και ώρα, στο ίδιο μέρος, 30 χρόνια από τώρα. Κι δεν είναι απάτη η μηχανή που φωτογραφίζει το μέλλον που μου πούλησαν, θα είμαι κάπως έτσι….


Δωδεκάθεο


Οχι, δεν είναι εγωιστικό! Το τέλειο μπορεί να γίνει καλύτερο. Και συγκεκριμένα 12 φορές καλύτερο. Σας ευχαριστώ.


Σε καλή μεριά !!!!

4,5 δις δολλάρια θα δοθούν σε κατασκευαστικές εταιρείες για την ανοικοδόμηση της λωρίδας της Γάζας. Μπράβο στην παγκόσμια κοινότητα, αφού κάτι τέτοιο το αξίζει ο παλαιστινιακός λαός, μετά την καταπληκτική προσπάθεια που κατέβαλε τους τελευταίους μήνες για μην αφανιστεί, κάτι που παρακολουθήσαμε όλοι μέσω των διεθνών πρακτορείων ειδήσεων, είτε live μέσω τηλεόρασης (σε πολλές περιπτώσεις σε full HD ανάλυση) είτε μέσω φωτογραφιών και ερασιτεχνικών video από το διαδίκτυο και τα blogs.
Κι αναρωτιόμουνα κι εγώ τόσο καιρό παρακολουθώντας (εκ του ασφαλούς κι εγώ) την φρίκη να διαδραματίζεται. Γιατί τόσο καιρό η παγκόσμια κοινότητα ανέχεται και συμμαχεί (μένοντας άπραγη); Η απάντηση δεν άργησε να έρθει, αν και ο χρόνος κυλάει διαφορετικά όταν σε βομβαρδίζουν.
Με 4,5 δις, σαν καινούργια θα γίνει η λωρίδα της Γάζας! Επιπλέον, θα μπορούν να την χαρούν πιό άνετα, εφού -εκ των πραγμάτων- θα είναι λιγότεροι. Ολα μελετημένα. Σαν την παγκόσμια κοινότητα…. δεν έχει !!!!


Ανεμομαζώματα, διαβολοσκουπόξυλα